Sindikat radnika BHRT-a najavio protest upozorenja

Anadolija
Sindikat radnika BHRT-a najavio protest upozorenja
/ Anadolija
Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika u Bosanskohercegovačkoj radio-televiziji (BHRT) u ponedjeljak, 23. januara u 12:05 sati održat će protest upozorenja.

Kako najavljuje Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika BHRT-a, protest će biti organiziran zbog ugrožene egzistencije svih radnika i njihovih porodica, što je produkt katastrofalne finansijske situacije u BHRT-u.

"Upitne su plaće radnika, ne uplaćuju se redovno svi doprinosi, uvjeti rada su katastrofalni, a sredstva za rad su zastarjela. Zbog svega toga Samostalni sindikat radnika u BHRT-u zahtijeva hitno rješavanje stabilnog finansiranja BHRT-a", navodi se iz Upravnog odbora.

Upravni odbor podsjeća da traži da se navedeni zahtjev realiziraju u roku od 60 dana.

"S obzirom na to da je Samostalni sindikat radnika u BHRT-u cijelu proteklu godinu upozoravao sve nadležne - menadžment BHRT-a, UO BHRT-a, Odbor sistema Javnih RTV servisa, Parlamentarnu skupštinu BiH, međunarodne institucije na takvo stanje, tražimo da se ovaj zahtjev realizira u roku od 60 dana. Upućujemo poziv svim sindikatima u našoj zemlji da nam se pridruže i podrže nas u našoj borbi za stabilan i nezavisan Javni RTV servis BiH", pozivaju iz Upravnog odbora Samostalnog sindikata radnika BHRT-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije