Sindikat doktora KS poručio: Stojimo iza svakog svog člana, posebno anesteziologa

2
Radiosarajevo.ba
Sindikat doktora KS poručio: Stojimo iza svakog svog člana, posebno anesteziologa
Print Screen / Doktorica Lejla Vidović

Sindikat doktora medicine i stomatologije KS oglasio se saopćenjem za javnost u kojem ističu 'da je dužan da reagira na aktuelna dešavanja u KCUS-u, u povodu zahtjeva anesteziologa Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a o kojem je javnost već obaviještena'.

"Sindikat doktora apsolutno stoji iza svakog svog člana, u ovom slučaju posebno iza anesteziologa koji su izloženi možda najvećem pritisku u doba pandemije Covid-19 oboljenja", naglašavaju.

Kako kažu, kao i dosad, sve resurse i znanje, kao doktori, kao Sindikat, koriste i koristit će, prije svega, štiteći zdravlje i život svakog pacijenta.

"To ćemo nastaviti raditi beskompromisno, ulažući zadnji atom snage koji imamo. Niko i ništa nas u tome neće zaustaviti. U slučaju da zaprimimo informacije ili samo primijetimo da su naši članovi u Klinici za anesteziju i reanimaciju izloženi bilo kakvoj vrsti pritiska ili konkretnih radnji, pravni tim Sindikata promptno će reagovati. Reakcija Sindikata doktora će biti apsolutna, beskompromisna i potpuna.

U trenutku kad su svi ljekari, posebno anesteziolozi, izloženi neviđenom stresu u svakodnevnoj borbi s pandemijom, najmanje što nam treba je dodatni pritisak, ma od koga bio – navode.

Sindikat doktora, kako ističu, stoji iza svakog svog člana i uvijek će biti podrška i štitit će interese svakog člana.

"Svjesni smo činjenice da doktori moraju svaki atom strpljenja i snage da usmjere na liječenje svakog pacijenta. Anesteziolozi su svojim stavom jasno pokazali da poštuju medicinsku struku i etiku. Sindikat doktora KS ne želi čekati da nam se, ma ko to bio, ograničavaju i selektivno brišu prava iz našeg kolektivnog ugovora, koji smo teškom mukom izborili", kaže se.

Kako u saopćenju navode, svaki dopis koji uputi više doktora kroz Sindikat ili samostalno zahtijeva ozbiljan pristup i adekvatnu reakciju nadležnih organa u cilju zakonitog rada svih, podjednako za dobrobit pacijenata kao i ljekara. Samo takav postupak će značiti sigurnost za pacijente, kroz sigurnost njihovih ljekara – navodi se.

Savjetuju da aktuelna vlast treba svu snagu iskoristiti za nabavku vakcina koje bi značile spas za sve građane u našoj državi, baš onako kako doktori i ostali zdravstveni radnici svaki atom snage koriste za spas zdravlja i života pacijenata.

U saopćenju za javnost poručuju da Sindikat doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo ima više od 1.200 članova i to je respektabilna brojka i snaga koja će svugdje i u svakom trenutku štititi svakog člana.

"A nadležnim institucijama ostavljamo da rade svoj dio posla", navode iz Sindikata doktora medicine i stomatologije Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije