Sin Gordane Tadić o sankcijama: 'Podržavam, čak i kada su uvedene mojoj mami'

13
Radiosarajevo.ba
Sin Gordane Tadić o sankcijama: 'Podržavam, čak i kada su uvedene mojoj mami'
Foto: TW / @tadic_dr / BIRN / Tomislav i Gordana Tadić

Na listi Američkog ureda za kontrolu strane imovine (OFAC), tačnije, tzv. 'crnoj listi', našli su se danas Asim Sarajlić, član SDA i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine kao i Gordana Tadić, bivša glavna tužiteljica Tužilaštva BiH.

Sin Gordane Tadić, Tomislav Tadić, je na svom Twitter profilu nedvosmisleno podržao sankcije.

“Nedvosmisleno podržavam sankcije SAD, čak i kada su uvedene i mojoj mami. Ako je ovo put u jedno bolje sutra svih nas, u jednu bolju BiH, neka tako bude. Samo da nam zaista bude bolje. Ostajte dobro i zdravo!", napisao je tomislav Tadić.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Američki ured za kontrolu strane imovine (OFAC) stavio je u ponedjeljak, 11. aprila na tzv. “crnu listu” Gordanu Tadić, bivšu glavnu tužiteljicu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine (BiH), te Asima Sarajlića, člana Stranke demokratske akcije (SDA) i delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

OFAC u saopštenju navodi i da je “Tadić navodno iskoristila svoju poziciju glavne tužiteljice za promicanje vlastitih ličnih i porodičnih interesa, te da je navodno naplatila stambenu naknadu putem fiktivnog ugovora”.

“Tadić su sankcije određene temeljem izvršne odredbe predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (E.O. 14033) za odgovornost ili suučesništvo, ili za direktno ili indirektno učešće u akcijama ili politikama koje potkopavaju demokratske procese ili institucije na Zapadnom Balkanu”, navodi se u saopštenju OFAC-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije