Uoči ročišta / Simbolična poruka ispred Suda BiH: "Tiha voda brijegove valja"

26. 05. 2022. u 08:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Suđenje u slučaju "Dženan Memić" bit će nastavljeno danas s početkom u devet sati u Sudu Bosne i Hercegovine.

Kako je najavljeno, iskaz će dati dva zaštićena svjedoka, kao i doktor Hamza Žujo, sudski vještak medicinske struke.

Uoči današnjeg ročišta, u Facebook grupi objavljena je slika Muriza Memića, oca stradalog Dženana, te advokata Ifeta Ferageta - uz simboličnu poruku:

"Tiha voda brijegove valja".

Podsjetimo, u julu prošle godine, Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu u predmetu “Dženan Memić”, u kojem su optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić (Mutap), Josip Barić i Muamer Ožegović.

Optuženi se terete da su u periodu od 8. februara 2016. godine pa nadalje pristupili grupi za organizirani kriminal, formiranoj od Zijada Mutapa i drugih, a koja je organizirana radi prikrivanja dokaza o načinu na koji je mladić Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine u ilidžanskoj Velikoj Aleji, uslijed kojih je 15. februara preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U optužnici se navodi da su optuženi vršili prikrivanje dokaza i počinitelja fingiranjem dokaza, prikrivanjem njima poznatih činjenica te poduzimali radnje s ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

Optuženima su nedavno ukinute mjere zabrane.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)