Saznajemo: Muriz Memić i Davor Dragičević na sastanku kod tužitelja Kajganića

2
A. Sokolović
Saznajemo: Muriz Memić i Davor Dragičević na sastanku kod tužitelja Kajganića
Foto: Arhiv / Memić, Kajganić i Dragičević

U Tužilaštvu BiH 26. maja održat će se sastanak na kojem će prisustvovati v. d. glavnog tužitelja Tužilaštva BiH, Milanko Kajganić, Ifet Feraget, Muriz Memić i Davor Dragičević te postupajući tužitelji na predmetima "Memić" i "Dragičević", ekskluzivno saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Informaciju do koje smo došli provjerili smo kod Muriza Memića, oca ubijenog mladića Dženana Memića.

"Informacija koju imate je tačna. Danas smo saznali da smo pozvani kod v. d. glavnog tužitelja Milenka Kajganića. Na sastanak smo pozvani Davor, naš advokat Ifet Feraget, a očekuje se i dolazak postupajućih tužitelja na predmetima "Memić" i "Dragičević" tužiteljice Ozrenke Nešković, te Dubravka Čampare i Ćazima Hasanspahića", kazao je Memić za portal Radiosarajevo.ba.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Bh. javnost, a posebno porodice Memić i Dragičević, dugo su čekale na ovu informaciju.

"Bitno je da se nešto pokreće sa mrtve tačke. Tužilaštvo BiH radi svoj posao i to nas obojicu raduje", kazao je Memić, koji je u trenutku potvrde ove informacije bio u društvu Davora Dragičevića, koji i dalje živi u šatoru ispred Suda BiH.

On je, sa današnjim datumom, tačno 54 dana kako čeka na pravdu u Sarajevu. Dragičević je dodao da  uskoro očekuje i sastanak sa Christianom Schmidtom, visokim predstavnikom u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije