Sestra Dženana Memića bit će saslušana u Tužilaštvu po prijavi Alise Mutap

Radiosarajevo.ba
Sestra Dženana Memića bit će saslušana u Tužilaštvu po prijavi Alise Mutap
Tužilaštvo Kantona Sarajevo pozvalo je sestru stradalog Dženana Memića Arijanu da da iskaz zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti i sprečavanja dokazivanja.

Arijana Memić pozvana je u Tužilaštvo na saslušanje 3. novembra zbog toga što, kako je napisala, "traži istinu".

"Alisa Mutap prijavila je Arijanu da joj je prijetila po Facebooku. Nikad joj nije lično prijetila, imamo sve što je pisala po Facebooku'', rekao je za Radiosarajevo.ba otac Muriz Memić.

Također, Alisa Mutap je navela kako joj je Arijana prijetila zbog čega je ona morala promijeniti svoj iskaz na sudu, rekao nam je Memić.

Podsjećamo, Alisa Mutap je Dženanova bivša djevojka koja se nalazila s njim kobne noći kada je zadobio povrede opasne po život, zbog kojih je nekoliko dana kasnije preminuo. Mutap je kasnije izjavljivala da ima amneziju zbog čega se ne sjeća šta se tačno dogodilo te kobne noći u Velikoj aleji.

Arijana Memić je 15. septembra odbila dati izjavu u sarajevskom Tužilaštvu bez prisustva advokata, zbog čega je najavljeno da će porodica Memić angažirati najvjerovatnije cijeli tim advokata.

Muriz Memić je podsjetio da se njegova porodica ne slaže sa optužnicom Tužilaštva KS koja tereti Ljubu i Bekriju Seferović za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Dženan, navodeći kako imaju dokaze o Dženanovom ubistvu i kako će ih i javno pokazati.

 

Podsjećamo, Dženan Memić je teško povrijeđen 8. februara u Velikoj aleji na Ilidži pod još nerazjašnjenim okolnostima, a nakon što je u komi proveo sedam dana, preminuo je 15. februara.

Prve informacije govorile su da se radi o saobraćajnoj nesreći, no poslije se govorilo da je riječ o napadu. Otac ubijenog mladića Muriz Memić je nakon hapšenja Ljube i Bekrije Seferovića izrazio sumnju u ovaj rasplet događaja, ustvrdivši „kako se ništa ne uklapa i kako je njegov sin ubijen šipkom“. Porodica Dženana Memića bila je sigurna da je mladićeva djevojka bila umiješana u slučaj.

Nakon više od godinu dana od Dženanove smrti njegova porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao.

Građani Sarajeva su se već nekoliko puta okupljali na gradskim ulicama kako bi iskazali nezadovoljstvo napretkom istrage o Dženanovom ubistvu.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije