Slučaj Dženan Memić: Svjedok na sudu potvrdio da je vidio kombi bordo boje

Radiosarajevo.ba
Slučaj Dženan Memić: Svjedok na sudu potvrdio da je vidio kombi bordo boje
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno je suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću.
 
Asmir je na sudu ponovio da je vidio kamion bordo boje, s izduženim štop svjetlima i crnom galerijom na krovu. On je također naveo kako je morao čuti zvuk kombija jer je cesta oštećena i puna rupa, kao i da je čuo zvuk za koji je mislio da je nastao zbog obaranja kontejnera ili zbog užurbanog zatvaranja vrata od kombija. Nakon što je pogledao kroz prozor vidio je kako kombi odlazi velikom brzinom u pravcu Vrela Bosne.

Gadžo je također naveo kako postoji nekoliko puteva kojima je kombi mogao skrenuti a da ga ne snime nadzorne kamere s Kuvajtske ambasade, kao i da ne zna kuda je kombi otišao.

Njegov brat Admir svjedočio je kako se ne sjeća boje kombija, ali je rekao kako se sjeća izduženih štop svjetala, kao i da je kombi izgledao starije. Admir je rekao i kako mu se učinilo da je čuo udar željeza od željezo, nakon čega je vidio kako kombi odlazi velikom brzinom prema Vrelu Bosne.

Na narednom ročištu koje je zakazano za 10. oktobar bit će saslušana supruga Ljube Seferovića Vasvija Sejdović, te će biti pregledan snima kompletne rekonstrukcije, odnosno i dijela koji je napravljen prema njenom svjedočenju, a koji je prethodno bio izostavljen.

Podsjećamo, Memić je teško povrijeđen 8. februara u Velikoj aleji na Ilidži pod još nerazjašnjenim okolnostima, a nakon što je u komi proveo sedam dana, preminuo je 15. februara.

Prve informacije govorile su da se radi o saobraćajnoj nesreći, no poslije se govorilo da je riječ o napadu. Otac ubijenog mladića Muriz Memić je nakon hapšenja Ljube i Bekrije Seferovića izrazio sumnju u ovaj rasplet događaja, ustvrdivši „kako se ništa ne uklapa i kako je njegov sin ubijen šipkom“. Porodica Dženana Memića bila je sigurna da je mladićeva djevojka bila umiješana u slučaj.

Nakon skoro godinu dana od Dženanove smrti njegova porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao.

Građani Sarajeva su se već nekoliko puta okupljali na gradskim ulicama kako bi iskazali nezadovoljstvo napretkom istrage o Dženanovom ubistvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije