Serge Brammertz danas u posjeti Sarajevu

Srna
Serge Brammertz danas u posjeti Sarajevu
FOTO: AA / Brammertz u Tužilaštvu BiH

Glavni tužilac Mehanizma za međunarodne krivične sudove Serge Brammertz počet će danas posjetu Sarajevu u okviru priprema za redovno podnošenje izvještaja pred Vijećem sigurnosti UN, saopćeno je danas iz Haškog mehanizma.

Brammertz će se tokom posjete koja traje do srijede, 31. oktobra, sastati s vršiocem dužnosti glavnog tužioca BiH Gordanom Tadić i predsjednikom Suda BiH Rankom Debevcem radi razgovora o statusu slučajeva koji se u BiH vode u vezi sa ratnim zločinima, navodi se u saopštenju.

Oni će razgovarati o saradnji i podršci koju pruža Kancelarija tužilaštva pri Mehanizmu i o potencijalnim rješenjima za izazove u regionalnoj sudskoj saradnji kada je riječ o ratnim zločinima, dodaje se u tekstu.

Tokom posjete, Brammertz će se sastati i sa članovima Regionalnog koordinacionog tijela Udruženja porodica nestalih osoba iz BiH.

Očekuje se da će Brammertz predstaviti svoj novi izvještaj pred Vijećem sigurnosti UN oko 11. decembra, zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije