Senaid Memić: Linija odbrane je probijena!

Radiosarajevo.ba
Senaid Memić: Linija odbrane je probijena!
Facebook / Bivši načelnik općine Ilidža Senaid Memić

Javnosti se obratio načelnik Općine Ilidža Senaid Memić.

Njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti.

"U povodu stanja sa širenjem bolesti molimo stanovnike da situaciju prihvate kao očekivanu realnost. Dugo smo se borili da imamo kontrolu ulaska zaraženih na naše područje. Po očekivanju ta linija odbrane je probijena i sada imamo težu situaciju da zaraženi sa našeg područja mogu biti oni koji su doveli bolest u fazu prenosa na sve njihove kontakte.

Niko ne može reći da ima sigurne načine, a imamo dobre načine da učestvujemo svi zajedno na sprečavanju širenja bolesti.

Molimo stanovništvo da ne gubi povjerenje u ove koji rade na ovom problemu jer se jako trudimo da smanjimo nedostatke i da nabavimo potrebne materijale i sredstva za pomoć", poručio je Memić, a saopćeno je iz Općine Ilidža.

U ovoj lokalnoj zajednici je najviše zaraženih osoba u odnosu na ostatak Kantona Sarajevo. Nažalost, 24. marta je jedna građanka Ilidže preminula zbog novog soja koronavirusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije