Semir Osmanagić primljen u Internacionalnu akademiju nauka i umjetnosti BiH

9
Radiosarajevo.ba
Semir Osmanagić primljen u Internacionalnu akademiju nauka i umjetnosti BiH
Foto: Facebook / Semir Osmanagic primljen u petu akademiju nauka

Dr. Semir Osmanagić, poznat kao osnivač Fondacije "Dolina bosanskih piramida", primljen je u Petu akademiju nauka, a predsjednik Akademije je svjetski poznati stručnjak akademik Asim Kurjak.

"U subotu 25. maja 2024. u hotelu ‘Holiday’ u Sarajevu, održana je treća skupština Internacionalne akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine. Predsjednik Akademije je svjetski poznati stručnjak akademik Asim Kurjak. U njenom članstvu u ovom momentu ima 156 članova. Većina ih je iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, ali ima i članova iz Srbije, Makedonije, Slovenije i drugih zemalja", napisao je Semir Osmanagić na svom Facebook profilu.

Na ovoj skupštini za člana Akademije izabran je Dr Semir Osmanagić u razred Održivog razvoja.

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Talijanski atletičar nije imao sretan početak na Olimpijadi: Izgubio je nešto veoma važno

Ovo nije prvi put da je Dr. Osmanagić priznat u akademskim krugovima. Prije ovog priznanja, primljen je u Akademiju prirodnih nauka u Moskvi, koja je okupljala više od 2.000 članova, među kojima su bili i dvadeset nobelovaca.

Također, postao je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori iz Bazela, te je izabran za počasnog člana Akademije nauka i umjetnosti "Kulin ban" iz Sarajeva. Nedavno je postao i član Akademije prirodnih i tehničkih nauka osnovane u maju 2024. u Visokom.

Objava Semira Osmanagića
Foto: Printscreen: Objava Semira Osmanagića

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije