Sebija Izetbegović tužila Univerzitet u Sarajevu, poznat datum prvog ročišta

19
D. S.
Sebija Izetbegović tužila Univerzitet u Sarajevu, poznat datum prvog ročišta
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sebija Izetbegović

Bivša direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović, tužila je Univerzitet u Sarajevu, tražeći da se poništi odluka o oduzimanju titule magistra medicinskih nauka.

Prvo ročište zakazano je u srijedu, 28. februara u Općinskom sudu u Sarajevu s početkom u 9 sati.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je advokat Emir Smajkan koji zastupa UNSA.

Vlatko Glavaš o Sergeju Barbarezu: "On je rođeni lider, ne treba mu iskustvo da vodi reprezentaciju"

Vlatko Glavaš o Sergeju Barbarezu: "On je rođeni lider, ne treba mu iskustvo da vodi reprezentaciju"

"Ona je tužila Univerzitet prije tri, četiri mjeseca kada su podnesene mjere osiguranja. Dakle, mjere osiguranja prati tužba jer bez toga nema postupka. Prvo ročište je u srijedu, 28. februara povodom tužbe. Ona je povodom te iste tužbe odbijena pravomoćno, a tražila je da se ne izvršava odluka kojom joj je poništeno zvanje magistra.

Sada slijedi redovni parnični postupak, pripremno ročište, a dalje ćemo vidjeti", kazao je advokat.

Pročitajte šta piše u odluci Upravnog odbora KCUS-a o smjeni Sebije Izetbegović

Pročitajte šta piše u odluci Upravnog odbora KCUS-a o smjeni Sebije Izetbegović

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu u septembru je odbio žalbu na odluku Općinskog suda u Sarajevu koju su podnijeli advokati direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović kojom je odbijen zahtjev za mjere osiguranja, jer nije dokazala da je ispunila ispitne obaveze na postdiplomskom studiju.

Senat Univerziteta u Sarajevu (UNSA) 6. marta prošle godine održao je vanrednu sjednicu i odlučio da Sebiji Izetbegović, tada generalnoj direktorici KCUS-a, poništi akademsko zvanje magistrice medicinskih nauka.

Na sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu (UNSA) iste godine, oduzeto joj je zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu - van snage je stavljena odluka iz 2014. godine kada je Izetbegović izabrana za redovnu profesoricu. Od 1. augusta 2023. godine, Sebija Izetbegović zvanično više nije zaposlena na Medicinskom fakutetu u Sarajevu.

U ponedjeljak, 27. novembra, Sebiju Izetbegović smijenja je s čela KUCS-a te je za novog vršioca dužnosti direktora imenovan Alen Pilav. Na KCUS-u je dala otkaz 12. februara ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije