Sebija Izetbegović tužila Univerzitet u Sarajevu, poznat datum prvog ročišta

19
D. S.
Sebija Izetbegović tužila Univerzitet u Sarajevu, poznat datum prvog ročišta
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sebija Izetbegović

Bivša direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović, tužila je Univerzitet u Sarajevu, tražeći da se poništi odluka o oduzimanju titule magistra medicinskih nauka.

Prvo ročište zakazano je u srijedu, 28. februara u Općinskom sudu u Sarajevu s početkom u 9 sati.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je advokat Emir Smajkan koji zastupa UNSA.

Na korak da postane najskuplje plaćeni igrač: "Zasjenit će Benzemu, Ronalda i Neymara"

Na korak da postane najskuplje plaćeni igrač: "Zasjenit će Benzemu, Ronalda i Neymara"

"Ona je tužila Univerzitet prije tri, četiri mjeseca kada su podnesene mjere osiguranja. Dakle, mjere osiguranja prati tužba jer bez toga nema postupka. Prvo ročište je u srijedu, 28. februara povodom tužbe. Ona je povodom te iste tužbe odbijena pravomoćno, a tražila je da se ne izvršava odluka kojom joj je poništeno zvanje magistra.

Sada slijedi redovni parnični postupak, pripremno ročište, a dalje ćemo vidjeti", kazao je advokat.

Pročitajte šta piše u odluci Upravnog odbora KCUS-a o smjeni Sebije Izetbegović

Pročitajte šta piše u odluci Upravnog odbora KCUS-a o smjeni Sebije Izetbegović

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu u septembru je odbio žalbu na odluku Općinskog suda u Sarajevu koju su podnijeli advokati direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović kojom je odbijen zahtjev za mjere osiguranja, jer nije dokazala da je ispunila ispitne obaveze na postdiplomskom studiju.

Senat Univerziteta u Sarajevu (UNSA) 6. marta prošle godine održao je vanrednu sjednicu i odlučio da Sebiji Izetbegović, tada generalnoj direktorici KCUS-a, poništi akademsko zvanje magistrice medicinskih nauka.

Na sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu (UNSA) iste godine, oduzeto joj je zvanje redovne profesorice na Medicinskom fakultetu - van snage je stavljena odluka iz 2014. godine kada je Izetbegović izabrana za redovnu profesoricu. Od 1. augusta 2023. godine, Sebija Izetbegović zvanično više nije zaposlena na Medicinskom fakutetu u Sarajevu.

U ponedjeljak, 27. novembra, Sebiju Izetbegović smijenja je s čela KUCS-a te je za novog vršioca dužnosti direktora imenovan Alen Pilav. Na KCUS-u je dala otkaz 12. februara ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije