Sebija Izetbegović dala otkaz na KCUS-u

17
L. Memčić
Sebija Izetbegović dala otkaz na KCUS-u
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sebija Izetbegović

Bivša direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović dala je otkaz u ovoj zdravstvenoj ustanovi, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Kako nam je potvrđeno iz ove ustanove, njen zahtjev za otkaz bit će prihvaćen već danas.

Izetbegović je kao razlog otkaza navela odlazak u prijevremenu penziju.

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

Konaković poručio ambasadoru Izraela u Srbiji: Vi ste sramota diplomatije i ljudska ste sramota!

Podsjetimo, Sebija Izetbegović, bivša generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu 8. decembra potpisala je ugovor kojim ostaje uposlenica ove ustanove.

Sebija Izetbegović je potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s Pravilnikom o radu KCUS-a i Odlukom Upravnog odbora KCUS-a o njenom razrješenju. Ovaj ugovor, dakle, nije ustupak niti znak dobre volja ni v. d. generalnog direktora, ni uprave KCUS-a, već je to obaveza KCUS-a prema razriješenom generalnom direktoru.

Njoj je tada ponuđen ugovor za radno mjesto "ljekar specijalista ginekolog-akušer, subspecijalista" na Odjeljenu za patološka stanja u ginekologiji s ambulantno polikliničkim odjelom, Klinike za ginekologiju i akušerstvo, koji je ona prihvatila.

Na njeno mjesto došao je v.d. direktora Alen Pilav. Upravni odbor imenovao je dr. Ismeta Gavrankapetanovića koji još uvijek nije dobio saglasnost federalnog ministra zdravstva Nediljka Rimca iako je zakonski rok davno prošao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije