Sebija Izetbegović saslušana u Tužilaštvu BiH

Radiosarajevo.ba
Sebija Izetbegović saslušana u Tužilaštvu BiH
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sebija Izetbegović

Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, saslušana je u Tužilaštvu BiH u okviru istrage u predmetu „Respiratori“, potvrdio je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Izetbegović je saslušana prošle sedmice u svojstvu svjedoka.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH vodi istragu koja se odnosi na spornu nabavku 100 respiratora iz Kine, za 10,5 miliona KM, koji su kupljeni preko poljoprivrednog gazdinstva Srebrena malina, u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića.

Očekuje se i podizanje optužnice, a osumnjičeni su Fadil Novalić, premijer FBiH, Fahrudin Solak, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite, Hodžić te Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Novalić, Solak i Hodžić su uhapšeni u maju. Za njih je Tužilaštvo BiH tada zatražilo jednomjesečni pritvor, što je Sud BiH odbio, odredivši im pak mjere zabrane sastajanja sa svjedocima i međusobnog komuniciranja. Mjere zabrane su istekle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije