Sebija Izetbegović danas objavila nove dokumente: "Fakultet nije odštampao diplome"

14
Radiosarajevo.ba
Sebija Izetbegović danas objavila nove dokumente: "Fakultet nije odštampao diplome"
Foto: Privatni album / Sebija Izetbegović

Priča o "diplomi" Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) te zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo, nastavljena je i danas.

Podsjetimo, jučer, 13. marta, Izetbegović je i formalno poništeno zvanje magistra, tačnije, poništen je upis u Matičnu knjigu magistranata. Senat UNSA je prošle sedmice, 6. marta, poništio Izetbegović akademsko zvanje na vanrednoj sjednici na kojoj se razmatrala analiza komisije na osnovu prikupljene dokumentacije provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij na Univerzitetu u Sarajevu i Medicinskom fakultetu.

Rektor Sveučilišta u Sarajevu Rifat Škrijelj je tada naglasio: "Prof. Izetbegović treba na fakultetu da ima četiri dosijea. Jedan kada je studirala na medicini. Drugi kada je bila postdiplomac. Njega nema, jer, kaže, da ga je 'neko ukrao'. Treći dosije kad se zaposlila na fakultetu i četvrti akademski dosije. Na četiri mjesta morala je biti njena diploma magistra nauka. Prema nalazu inspekcije, prof. Sebija Izetbegović nikada nije podigla diplomu magistra."

SDA: "Vučić u Mostaru ponovo negirao genocid u Srebrenici, ali istina će zauvijek ostati zapisana"

SDA: "Vučić u Mostaru ponovo negirao genocid u Srebrenici, ali istina će zauvijek ostati zapisana"

A, Sebija Izetbegović danas se oglasila ovim povodom na društvenim mrežama.

Umjesto diplome, objavila je odgovor iz Medicinskog fakulteta, Uvjerenje iz 1996. te poruku:

"Od 1097 magistara, njih 510 nije podiglo diplomu jer je fakultet nije odštampao niti ih pozvao da je preuzmu. Umjesto toga, fakultet je izdao uvjerenje o položenom magistarskom ispitu koje je magistrima bilo dovoljno i važilo je kao diploma."

Potvrđeno: Rektor Rifat Škrijelj, po odluci Senata, potpisao poništenje diplome Sebiji Izetbegović

Potvrđeno: Rektor Rifat Škrijelj, po odluci Senata, potpisao poništenje diplome Sebiji Izetbegović

Objavila je i odgovor koji su joj poslali s Medicinskog fakulteta u Sarajevu, na njen upit da joj dostave informaciju o broju studenata koji nisu podigli diplomu. Izetbegović navodi da fakultet nije ni odštampao diplomu, no to nije navedeno u odgovoru Medicinskog fakulteta. 

Izetbegović je objavila još i faksimil uvjerenja iz juna 1996. koji precizira kako je ona položila sve ispite i ispunila sve ostale obaveze na postidplomskom studiju iz osnovi Medicinskih istraživanja - Eksperimentalna medicina Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Od 1097 magistara, njih 510 nije podiglo diplomu jer je fakultet nije odštampao niti ih pozvao da je preuzmu. Umjesto...

Posted by Sebija Izetbegovic on Tuesday, March 14, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije