Potvrđeno: Rektor Rifat Škrijelj, po odluci Senata, potpisao poništenje diplome Sebiji Izetbegović

23
A. S.
Potvrđeno: Rektor Rifat Škrijelj, po odluci Senata, potpisao poništenje diplome Sebiji Izetbegović
Foto: Radiosarajevo.ba / Rifat Škrijelj i Sebija Izetbegović

Sebiji Izetbegović, generalnoj direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), poništeno je zvanje magistra, tačnije, poništen je upis u Matičnu knjigu magistranata, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Informaciju je za naš portal potvrdio Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA), koji je dodao da je postupio u skladu sa dužnosti koje mu je dao Senat.

“Rješenje je poslano imenovanoj (Sebiji Izetbegović op.a.), Medicinskom fakultetu u Sarajevu, nadležnom Ministarstvu, Senatu i putem službenih servisa će se poslati i Službenim novinama u skladu s odlukom Senata”, dodao je Škrijelj za Radiosarajevo.ba.

Sve je izgledniji ovaj scenarij o budućnosti Luke Modrića

Sve je izgledniji ovaj scenarij o budućnosti Luke Modrića

Podsjetimo, Senat UNSA prošle sedmice, 6. marta, poništio je akademsko zvanje Sebiji Izetbegović na vanrednoj sjednici na kojoj se razmatrala analiza komisije na osnovu prikupljene dokumentacije provjere vjerodostojnosti isprava vezanih za postdiplomski studij na Univerzitetu u Sarajevu i Medicinskom fakultetu.

Rektor Sveučilišta u Sarajevu Rifat Škrijelj je ranije naglasio: 

Rifat Škrijelj
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Rifat Škrijelj

"Prof. Sebija Izetbegović treba na fakultetu da ima četiri dosijea. Jedan kada je studirala na medicini. Drugi kada je bila postdiplomac. Njega nema, jer, kaže, da ga je “neko ukrao". Treći dosije kad se zaposlila na fakultetu i četvrti akademski dosije.

Na četiri mjesta morala je biti njena diploma magistra nauka. Prema nalazu inspekcije, prof. Sebija Izetbegović nikada nije podigla diplomu magistra", pojasnio je rektor Škrijelj.

Sebija Izetbegović
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sebija Izetbegović
Rifat Škrijelj: Poništeno akademsko zvanje Sebiji Izetbegović!

Rifat Škrijelj: Poništeno akademsko zvanje Sebiji Izetbegović!

Ovo rješenje koje je potpisao rektor Rifat Škrijelj je konačno i stupa na snagu danom donošenja.

Kako je potvrdio za portal Radiosarajevo.ba, rektor Škrijelj je rješenje potpisao 9. marta.

"Rješenje sam poslao u prošli četvrtak, 9. marta", potvrdio je danas Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA), za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije