Sead Milavica: Ako se ne imenuje ministrica zdravstva, koalicija je izgubila smisao

Radiosarajevo.ba
Sead Milavica: Ako se ne imenuje ministrica zdravstva, koalicija je izgubila smisao
Foto: DF / Sead Milavica

Nedopustivo je da koalicioni partneri ne dozvoljavaju da preuzmemo naš dio odgovornosti, a da nas pri tome pojedinci optužuju za nekompetentnost, stava je Sead Milavica, predsjednik Kantonalnog odbora Sarajevo Demokratske fronte (DF).

"U Demokratskoj fronti svjesni smo opasnosti od usložnjavanja epidemiološke situacije, te smatramo da će svi kapaciteti Stranke biti stavljeni u službu zaštite zdravlja građana Kantona Sarajevo", poručio je on.

Ukoliko do kraja sedmice koalicioni partneri ne daju podršku imenovanju ministrice, ističe kako će smatrati da je koalicija u kojoj participiraju izgubila svoj smisao i da ne može odgovoriti potrebama građana.

SBB se, podsjetit ćemo, najprije usprotivio imenovanju Nijaza Štitkovca za novog ministra zdravstva, nakon što je prethodno Rusmir Mesihović podnio ostavku na tu poziciju.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je za danas najavio konferenciju za medije, na kojoj će, između ostalog, govoriti i o koalicionim odnosima u Vladi Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije