Saga oko Štitkovca: SBB ga ne želi, a DF neće tražiti alternativu

M. A.
Saga oko Štitkovca: SBB ga ne želi, a DF neće tražiti alternativu
Foto: DF / Nijaz Štitkovac

Savez za bolju budućnost (SBB) neće podržati prijedlog Demokratske fronte (DF) da ljekar Nijaz Štitkovac zamijeni Rusmira Mesihovića na poziciji ministra zdravstva Kantona Sarajevo.

Ovo je jučer i u medijima potvrdio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić tokom gostovanja na N1 televiziji, a za portal Radiosarajevo.ba Zvonko Marić, zastupnik ove stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, prokomentirao je kompletnu situaciju.

"Na nivou koalicije smo trebali porazgovarati prije javnog objavljivanja prijedloga za novog ministra zdravstva čisto kako bi se izbjegli neki nesporazumi. Proceduralno, to je pravi način kako bi se izbjeglo bilo kakvo nerazumijevanje. Ja osobno ne poznajem doktora Štitkovca niti mogu o njemu govoriti, ali kolege ljekari koji su u Predsjedništvu SBB-a ga znaju i smatraju da on nije pravi izbor za ministra. Eto, vjerujte da sve do prije nekoliko dana nisam znao ni da je Štitkovac nekad bio član SBB-a", rekao je za Radiosarajevo.ba Zvonko Marić.

Ipak, Marić smatra kako zbog ovog pitanja neće biti poljuljana koalicija na kantonalnom nivou niti će biti bilo kakvog zatezanja odnosa na relaciji SBB-DF.

S druge strane, Sead Milavica iz DF-a, Marićev kolega iz zastupničkih klupa, kazao je da vodstvo stranke iz koje dolaze puno ne zanima stav SBB-a i da oni neće odustati od svog prijedloga za kojeg smatraju da će odgovorno obnašati funkciju ministra.

"Stav organa stranke je da nećemo tražiti alternativu Štitkovcu. Vlada, ni sam premijer Nenadić, još uvijek nisu prihvatili ostavke ministra Mesihovića i ministrice Agić i to je dodatni problem. Dolaze godišnji odmori, ali ova ministarstva sigurno neće biti bez rukovodstva. Sjest ćemo, razgovarati u nadi da ćemo pronaći zajedničko rješenje, ali mi od Štitkovca ne odustajemo", poručio je Milavica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije