Četvorka / Konaković: Vlada KS postaje opasna po život, otvaramo priču o njenoj smjeni

07. 08. 2020. u 12:10:00 M. R. S.

Shares: 202

Predsjednici Naše stranke, Naroda i pravde, Socijaldemokratske partije BiH i Nezavisne bosanskohercegovačke liste potpisali su danas koalicioni sporazum za zajednički nastup na lokalnim izborima ove godine.

Sporazum nazvan "Sarajevski dogovor 2020" i ima 29 tačaka. Već iduće sedmice, kako je rečeno, razgovarat će o kandidatima za načelnike, koji će biti zajednički. 

U planu je sličan dogovor, i to ovih dana, u Mostaru, ali i u nekim drugim sredinama.

No, Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, je, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da će ovih dana paralelno morati otvoriti priču o rekonstrukciji sadašnje Vlade Kantona Sarajevo jer "postaje opasna po život".

"Ovo što se dešava u Vladi KS tjera nas da ipak razmislimo o eventualnoj opciji u kojoj bismo ovu vlast smijenili što prije. To nam otežava posao. Imat ćemo dva paralelna procesa.

Ali mi smo u svojim razgovorima otvorili već to poglavlje u kojem ćemo ovih dana, paralelno sa ozbiljnim procesom koji vodimo u smislu prezentacije programa, odabira kanidata, ipak morati otvoriti priču o rekonstrukciji Vlade jer postaje opasna po život", rekao je Konaković.

Dodao je da je Vlada dosad bila "brutalna, vrlo ružna, s političkog asekta ono što smo znali da će se desiti".

NEMA KOMENTARA