! / Novo ime DF-a: Draženka Malićbegović predložena za ministricu zdravstva

10. 08. 2020. u 10:06:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Razumijevajući složenost epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo iz Demokratske fronte ističu kako žele prekinuti nepotrebne i opasne političke igre oko imenovanja novog kantonalnog ministra zdravstva tako što će ponuditi stranački nezavisnu osobu za ministricu zdravstva Draženku Malićbegović.

Draženka Malićbegović rođena je 1959. godine u Vlasenici i trenutno obnaša dužnost pomoćnice ministrice u sektoru zdravstva Ministarstva civilnih poslova BiH.

U svojoj bogatoj karijeri Malićbegović je bila pomoćnica federalnog ministra zdravstva, sektor za organizaciju zdravstvene zaštite, projekt koordinator projekta za primarnu zdravstvenu zaštitu Federalnog ministarstva zdravstva koji je vođen u saradnji sa Svjetskom bankom, a trenutno je odlukom Vijeća ministara BiH odgovorna osoba za Međunarodne zdravstvene propise BiH pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

"Živi u Sarajevu i majka je dvoje djece. Kao izuzetan poznavatelj područja javnog zdravstva, te osoba koja je već aktivna u djelovanju BiH u borbi protiv pandemije koronavirusa, Draženka Malićbegović je upravo osoba čiji doprinos je nužan u trenutno epidemiološki najugroženijem području u BiH, a to je prema svim dostupnim podacima upravo Kanton Sarajevo", saopćili su iz DF-a.

Iz navedene partije zahvaljuju Nijazu Štitkovcu, članu DF-a, na prihvaćanju kandidature od koje je, kako kažu, odgovorno sam naknadno odustao ne želeći da njegovo ime bude prepreka u kadrovskom rješavanju pozicije koja je zasigurno jedna od trenutno najodgovornijih u državi.

Naveli su i to kako očekuju imenovanje nove ministrice u najkraćem roku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA