SDS o skandalu: Diskreditacija neistomišljenika u RS-u košta 100 KM

Radiosarajevo.ba
SDS o skandalu: Diskreditacija neistomišljenika u RS-u košta 100 KM
PrtScr / Viber prepiska

Nakon što je zastupnica Aleksandra Pandurević (SDS) na Twitteru objavila kako Staša Košarac, predsjedavajući kluba zastupnika SNSD-a u državnom parlamentu, pakuje priloge RTRS-a, u smislu da novinaru nudi novac za smišljanje priča koje bi naštetile njoj, kao i kritičko izvještavanje o Mladenu Ivaniću i Draganu Mektiću, danas se saopćenjem oglasio i SDS.

"Javni servis, a ustvari servis SNSD-a - Milorad Dodik, sinoć je prevazišao sam sebe, demonstrirajući cenzuru i laži kakve postoje još samo u Sjevernoj Koreji. Tako je na RTRS-u vijest demantij sramotne prepiske njihovog šefa Staše Košarca i razne teorije zavjere, ali ne i izvorna vijest niti reakcija SDS-a. Gazeći profesiju i zakonske obaveze javnog servisa, urednici i novinari RTRS sinoć su samo potvrdili da su megafon SNSD-a gdje se kroji njihova uređivačka politika. Profesionalni novinari i javni servis bi, umjesto nastavka kampanje blaćenja, makar formalno rekli da će istražiti da li njihovi novinari zloupotrebljavaju ovu "javnu kuću", kako ih svojevremeno naziva Milorad Dodik, i za 100 KM plasiraju laži s ciljem diskreditacije režimskih neistomišljenika - saopćeno je iz SDS-a.

 

Podsjećamo, Staša Košarac je jučer sve navode Pandurević odbacio navodeći da je riječ o fotomontaži s ciljem diskreditiranja Radio-televizije Republike Srpske i njega lično. Dodaje kako nema nikakve potrebe da vrši utjecaj na novinare jer sve što misli javno i kaže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije