SDP: Vrijeme je da svi zajedno progovorimo sedmog oktobra

Radiosarajevo.ba
SDP: Vrijeme je da svi zajedno progovorimo sedmog oktobra
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / SDP skup u Sarajevu

Završni skup Socijaldemokratske partije BiH održan je večeras u Sarajevu na Trgu oslobođenja - Alije Izetbegovića. Malik Garibija predsjednik općinske organizacije Stari grad ove stranke poručio je da je za prethodne četiri godine BiH napustilo pet posto stanovništva.

"Za četiri ratne godine BiH je naputilo 20 posto ljudi, ovo su užasni pokazatelji kakva je ova trenutna vlast. Ova vlast je gora i od poplava i svih drugih katastrofa, zato je važno da izađemo na izbore izvedemo porodice i da SDP može da povede ovu zemlju do pobjede, jer nije svejedno, nismo svi isti", zaključio je Garibija.

Generalni sekretar SDP-a Irfan Čengić obratio se pristunima i poručio da se večeras nalaze na Trgu oslobođenja, a da u nedjelju oslobađaju BiH.

"Mi hoćemo za zemlju za sve nas, tako da BiH sedmog oktobra dobija jednog predsjednika za sve nas Denisa Bećirovića. Moramo sedmog oktobra da vratimo vlast, te da se Valter vrati u Sarajevo", rekao je Čengić.

Politički direktor SDP-a Damir Mašić smatra da ako ne iskoriste ovu šansu sedmog oktobra, da je pitanje da li će biti druge za BiH.

"Historija je pokazala da se druge šanse ne dobijaju, zato idemo u borbu zajedno, da pošaljemo one koji vuku BiH dole u historiju", zaključio je Mašić.

Denis Bećirović kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH rekao je da se u nedjelju odlučuje o budućnosti BiH, te da je dodao da je njena budućnost NATO savez i Europska unija.

"Svi oni koji su državu pokušali okrenuti u nekom drugom smjeri, uvijek nazad, završili su svoju priču. Od sedmog oktobra BiH će pisati nove stranice svoje budućnosti. To je budućnost jake države ponosnih građana koje će predstavljati oni koji će BiH vratiti međunarodni ugled, a građanima dostojanstvo i vjeru u bolji život", rekao je Bećirović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije