Saopćenje / Bećirović: Apsurdno je da čovjek sa crne liste optužuje druge za crne opera...

03. 10. 2018. u 17:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 39

Prof. dr. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, reagovao je na posljednji javni istup Milorada Dodika:

„Izjava Milorada Dodika, kandidata za člana državnog Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u kojoj EUFOR optužuje za provođenje ʹcrnih operacijaʹ je krajnje besmislena i naivna. Razumljiva mi je želja Milorada Dodika da postane član najvišeg organa države Bosne i Hercegovine. Biti član Predsjedništva BiH zaista predstavlja posebnu čast, ali se zato i u borbi za tu poziciju treba ponašati časno,“ rekao je dr. Bećirović, piše u saopćenju SDP-a, 

Navodi se u saopćenju:

Umjesto toga, Milorad Dodik vodi kampanju ʹcrnjenjaʹ svih ključnih međunarodnih faktora stabilnosti i razvoja države Bosne i Hercegovine u kojoj se i sam bori da služi kao član Predsjedništva. Dosad je u kampanji Dodik pokušao ocrniti Ambasade SAD-a i Velike Britanije, a sada je prešao na EUFOR. Podsjećam da su snage EUFOR-a ustanovljene kao rezultat zajedničkih napora i opredjeljenosti za sigurnu i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu NATO-a i EU-a, dvije ključne međunarodne organizacije kojim Bosna i Hercegovina ima namjeru pristupiti u dogledno vrijeme. EUFOR svoje djelovanje zasniva na mandatu koji mu je dodijelilo Vijeće sigurnosti UN-a, a ne bilo kakvi ʹcrni centriʹ ili pojedinačne vlade i inistitucije.“, rekao je Bećirović i dodao:

„Milorad Dodik, čovjek sa međunarodnih crnih lista, umjesto da mijenja sebe kako bi barem umanjio vlastitu ʹocrnjenostʹ, krenuo je u potpuno suprotnom smjeru pa pokušava ocrniti čitav svijet kako bi se on uklopio u njega. To ne samo da je pogrešno nego je i štetno ne samo za Milorada Dodika, nego i za bosanskohercegovačku administrativnu podjedinicu RS iz koje se kandiduje za visoku dužnost člana Predsjedništva države Bosne i Hercegovine. Za njegovo dobro i za dobro svih građana, dobro bi bilo da prestane sa vođenjem takve apsurdne predizborne kampanje i da se pozabavi realnim problemima građana unutar naše države, a ne stranim organizacijama i ambasadama“, zaključio je Bećirović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA