SDP poslao poruku Sattleru: EU mora preći na djela

3
Radiosarajevo.ba
SDP poslao poruku Sattleru: EU mora preći na djela
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sattler obišao prostorije Zetre

Članovi delegacije Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) razgovarali su sa specijalnim predstavnikom EU u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom i potcrtali stav da je krajnje vrijeme da međunarodna zajednica pređe sa riječi na djela "kad se radi o trenutnoj krizi i protivustavnom djelovanju Milorada Dodika i organizirane grupe oko njega".

Kako navode u saopćenju za javnost, generalna ocjena SDP-a BiH je da je ugrožen ustavni poredak BiH i "da je krajnje vrijeme za odlučnu reakciju ovlaštenih predstavnika međunarodne zajednice i domaćih organa vlasti".

Sagovornici su saglasni da se radi o kriznoj situaciji u kojoj je nužno poduzimanje konkretnih koraka.

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

Konstatirano je da je kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH "nedopustiv čin i da će svi koji krenu u tom pravcu snositi najozbiljnije krivično-pravne sankcije".

Iz SDP-a navode da je "ohrabrujuća poruka Sattlera da EU nema plan B za BiH, kad se radi o očuvanju integriteta, cjelovitosti i suvereniteta BiH".

Delegaciju SDP BiH, u današnjem razgovoru sa specijalnim predstavnikom EU u BiH ambasadorom Johannom Sattlerom, činili su potpredsjednici SDP BiH Denis Bećirović, Vojin Mijatović, Ivan Boban, Benjamina Londrc i politički direktor SDP BiH Nerin Dizdar, prenio je portal N1

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije