SDP: Pozivamo Kajganića da pokrene predmete protiv Dodika

5
Radiosarajevo.ba
SDP: Pozivamo Kajganića da pokrene predmete protiv Dodika
FOTO:SDP / Zaključci sa sjednice

SDP BIH izdalo je saopćenje za medije povodom proteklih politčkih dešavanja u našoj zemlji, koje prenosimo u cijelosti. 

"Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine traži od Državnog tužilaštva i novog vršioca dužnosti glavnog tužitelja Milanka Kajganića da pokrene već formirane predmete protiv Milorada Dodika.

U isto vrijeme SDP BiH će podnijeti krivične prijave zbog odluke o usvajanju Zakona o Agenciji za lijekove i medicinska sredstva RS, smatrajući to napadom na državni ustavni poredak.

Zaključak sjednice je da će SDP pozvati Visokog predstavnika u BIH i ministarstvo vanjskih poslova da traže sjednicu Savjeta bezbjednosti UN-a.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

U proteklih nekoliko dana predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić poslao je pisma čelnicima Partije evropskih socijalista i Socijalističke internacionale u vezi sa narušavanjem odnosa u Bosni i Hercegovini, prijetnji miru, blokadama institucija, a koje dovode do usložnjavanja i pojačavanja secesionističkih namjera čelnika RS.

Članovi Predsjedništva SDP BiH su podržali aktivnosti kojima je SDP na sebe preuzeo obavezu aktivne uloge u međunarodnim relacijama s ciljem odbrane institucija BiH.

SDP će nastaviti sa svojim aktivnostima na zaštiti institucija BiH koje su prepoznate od naših prijatelja u EU i svijetu, a naše veze sa socijaldemokratskom grupacijom stranaka u EU može dati ključni argument pojačanoj međunarodnoj ofanzivi u BiH.

Predsjedništvo SDP je odredilo delegaciju koja će na tu temu razgovarati sa Šefom delegacije EU i specijalnim predstavnikom EU Johannom Sattlerom", navodi se u saopćenju SDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije