SDP: Blokada države nas neće spriječiti da građanima poboljšamo životni standard

15
Radiosarajevo.ba
SDP: Blokada države nas neće spriječiti da građanima poboljšamo životni standard
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine zaključeno je da je nedopustiva blokada državnih institucija jer ona proizvodi direktnu štetu građankama i građanima cijele Bosne i Hercegovine.

SDP BiH još jednom poziva sve političke stranke, a posebno parlamentarne većine, da umjesto prepucavanja putem medija odmah otvore dijalog unutar državnih institucija.

Predsjedništvo SDP-a je dalo saglasnost klubovima SDP-a u Predstavničkom i Domu naroda Parlamenta Federacije BiH da treći put, nakon pokušaja iz 2017. i 2019. godine, upute u parlamentarnu proceduru Zakon o minimalnoj plati u FBiH koji će osigurati da već u 2022. zagarantovana minimalna plata bude 750 KM.

Majka nestale djevojčice (2) ne može biti podvrgnuta poligrafu: Evo zbog čega

Majka nestale djevojčice (2) ne može biti podvrgnuta poligrafu: Evo zbog čega

Usvajanjem SDP-ovog Zakona o minimalnoj plati bit će osigurano da konačno radnici u FBiH imaju koliko toliko dostojanstvenu platu spram sve većih troškova života kao i povećanja iznosa potrošačke korpe.

Predlaganje ovog zakona prvi je korak kada je pitanju set zakona koji će SDP uputiti u proceduru, a koji se direktno tiču poboljšanja životnog standarda naših sugradjana.

Ovim putem pozivamo premijera Novalića da osigura kod parlamentarne većine da ispune njegovo javno dato obećanje o povećanju minimalne plate tako što će podržati SDP-ov prijedlog zakona.

Takodjer, SDP BiH pozdravlja odlučnost Centralne izborne komisije da krene u proces uvođenja elektronskog brojanja glasačkih listića koje će u velikoj mjeri vratiti povjerenje u izborni proces u našoj zemlji koji je u velikoj mjeri kompromitiran konstantnim izbornim kradjama i nakon zatvaranja biračkih mjesta prepravljanjem izborne volje gradjana od strane tzv “brojača”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije