SDP BiH osuđuje prijetnje i izljeve mržnje prema Lani Prlić

4
Radiosarajevo.ba
SDP BiH osuđuje prijetnje i izljeve mržnje prema Lani Prlić
Foto: Arhiv / Lana Prlić, potpredsjednica SDP-a BiH

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine osuđuje šovinističke, seksističke prijetnje i izljeve mržnje prema Lani Prlić, potpredsjednici SDP BiH, a sve zbog njenog Facebook statusa u kojem poziva građane da se vakcinišu, naveli su u saopćenju SDP-a BiH.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Količina uvreda i prijetnji nakon ovog posta je nešto sa čime se moraju pozabaviti nadležni sigurnosni organi, pogotovo jer se dobrim dijelom radi o osobama koje nemaju hrabrosti da pišu pod svojim pravim imenom i prezimenom.

TI BiH: Samovolja autoritarnog režima u RS uvodi zemlju u opasnu neizvjesnost

TI BiH: Samovolja autoritarnog režima u RS uvodi zemlju u opasnu neizvjesnost

Vjerujemo da ovakva količina mržnje ne bi bila usmjerena prema nekom muškarcu, nego je očigledno da su se vrijedni pregaoci zavjera o tome kako korona ne postoji, obrušili na Lanu Prlić zato što je ženska osoba.

Iako je ljudsko pravo svakog građanina da donese odluku o tome da li se treba vakcinisati ili ne, poziv Lane Prlić na vakcinaciju predstavlja civilizacijsku urgenciju.

Urgencija se pogotovo odnosi na građane Bosne i Hercegovine, čija je država apsolutnim nemarom viših nivoa vlasti, upetljanih u razne afere sa kupovinom medicinskih potrepština za pandemiju, postala prva po broju smrtnih slučajeva od korone u Evropi, a pri vrhu je i svjetskog poretka.

Svima koji prijete, promoviraju nasilje i šire mržnju zbog ovakvih poteza, poručujemo da svako ima pravo da radi sa svojim zdravljem šta god želi, kao što to radi i naša Lana Prlić", navodi se u saopćenju iz SDP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije