! / SDA: Trojka đake šalje u klupe, a sjednice vraća online jer im nedostaje ruku

27. 01. 2022. u 09:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Klub zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo oglasio se saopćenjem nakon prijedloga da se sjednice Skupštine vrate u online formu.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

"Prijedlog ministra zdravstva Harisa Vranića da se sjednice Skupštine Kantona Sarajevo održavaju online, dok ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović donosi odluku da se učenici osnovnih i srednjih škola vrate u klupe, još je jedan dokaz potpune pogubljenosti i nefunkcionisanja vlade “Trojke” i njihove nedoraslosti za vođenje sistema kakav je Kanton Sarajevo.

Sve su prilike da nije samo Edin Forto zauzet skijanjem, već i značajan broj zastupnika “Trojke” koji u jeku najveće krize Kantona Sarajevo u posljednih 10 godina vrijeme provode na skijalištima i ekskurzijama poput odlaska na Expo i ostale sunčane svjetske turističke destinacije.

Istovremeno, kriza u Sarajevu je kulminirala nestašicom plina, svakodnevnim strahom od hladnih radijatora u domovima Sarajlija i kolapsom saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Zahtijevamo od vlade “Trojke” i njihovih zastupnika da pod hitno počnu da rade i donose smislene odluke, da svoje privatne odmore usklade sa teškom krizom u koju su Kanton Sarajevo doveli svojim neradom, te očigledni nedostatak ruku i većine u Skupštini KS da ne skrivaju online sjednicama", zaključili su.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (13)