... / SDA Centar komentirala rad načelnika Mandića: Najgori mandat u 25 godina

21. 01. 2022. u 15:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Općinski odbor SDA Centar komentirao je dosadašnji rad načelnika ove općine Srđana Mandića ocijenivši ga 'najgorim mandatom u posljednjih 25 godina'.

"Realizacija prethodnog budžeta je sramotna, ovogodišnji pokušavamo spasiti amandmanima", navode na početku teksta iz SDA.

"Nakon godinu dana potpunog nerada načelnika Mandića i tzv. Trojke u Centru, koju su obilježili sukobi u njihovoj koaliciji, međusobna kupovina i otimanje vijećnika što je kulminiralo Mandićevim povlačenjem budžeta sa glasanja, jer Narod i pravda isti nije htio podržati, jučer smo kroz informaciju o izvršenju prošlogodišnjeg budžeta dobili konačnu potvrdu da je ovo najgora godina i najgori mandat u posljednih 25 godina u općini Centar.

Sama činjenica da su stranke Trojke, odvojeno jedne od drugih, od opozicionih zastupnika tražile podršku za budžet i svoje amandmane govori o stanju u Trojci koja u Centru više ne postoji, a većina se skuplja od tačke do tačke dnevnog reda", dodaju iz SDA.

Kažu da građani Općine Centar ne smiju biti žrtve 'nerada i neznanja načelnika i njegovih koalicionih partnera'.

"Stranke u Centru ne smiju dozvoliti da građanima propadnu sve četiri godine ovog mandata.

Stoga, klub SDA Centar je, iako opoziciono djeluje, uložio amandmane na budžet načelnika u želji da na taj način da doprinos u spašavanju budžeta.

Građani Centra, iako su u značajnoj mjeri dali podršku tzv. Trojki, ne smiju biti žrtve ovakve vlasti u Centru", dodaje se.

Za kraj navode kako će Klub poslanika SDA u Općinskom vijeću Centar pomno pratiti izvršenje budžeta i realizaciju njihovih amandmana 'koji su glas i potreba građana Centra'.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (8)