Iz SDA odgovorili strankama 'Trojke': Nikako ne uspijevate...

8
Radiosarajevo.ba
Iz SDA odgovorili strankama 'Trojke': Nikako ne uspijevate...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Članovi SDA

Odgovor stranaka "Trojke" (SDP, NS i NIP) na ponovljeni poziv SDA da se sve probosanske stranke zajednički i koordinirano suprotstave napadu na ustavno-pravni poredak BiH kojeg predvodi SNSD i Milorad Dodik, pokazao je, nažalost, da se ove stranke nikako ne uspijevaju izdići iznad prozirnog politikanstva, saopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije (SDA).

"Pokušajem da se izjednači krivica onih koji nasrću na državu i nas koji im se suprotstavljamo, očigledno se žele prikupljati dnevnopolitički poeni. Cilj je izbjeći da se zajedno sa SDA stane u odbranu države, i iz ugodne opozicione hladovine nastaviti sa pripremama predizborne kampanje.

Ponavljanje izlizanih spinova o 'četvrtom delegatu', 'evidentnom kriminalu i korupciji', 'pogrešnoj politici0 i drugim mnogo puta u javnosti prežvakanim temama, samo se potcrtava nezrelost i nedostatak osjećaja za trenutak u kojem se država nalazi", poručuju iz SDA.

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Iz ove stranke navode kako se pričom o 'četvrtom delegatu' u Domu naroda PS BiH, "koji je tobože presudan za blokade, samo relativizira odgovornost rušilačke politike SNSD-a": "Bjelodano je jasno da SNSD bojkotuje rad Vijeća ministara i kompletne Parlamentarne skupštine BiH. Jučer zbog toga nije održana sjednica Predstavničkog doma. Uostalom, za blokade u Domu naroda nisu potrebna četiri delegata, već je dovoljno da njih troje iz kluba jednog naroda ne dođe na sjednicu."

"Slično je i sa spinovima o 'pogrešnoj politici', baš kao da je javnost zaboravila glasanje za Zakon o prebivalištu - za kojeg će iz SDP-a reći kako 'nisu očekivali da će ga vlasti RS zloupotrijebiti' - ili situaciju prilikom izbora gradonačelnika Mostara kada je upravo vijećnica Trojke presudila da bude izabran kandidat HDZ-a, niti izdaju predsjednika SDP-a u Srebrenici, a ovih dana i vijećnika u Velikoj Kladuši. Nije javnost zaboravila ni brojne korupcijske afere, razne 'rekete', traktore i motokultivatore, osuđujuće presude protiv kadrova današnje „Trojke“ itd.

Ali, sve su to teme za neku drugu priliku i neko drugačije vrijeme.

Političko rivalstvo je potrebno i poželjno. 'Trojka' neka bude opozicija SDA, ali ne bi smjela biti opozicija državi i njenim interesima u trenucima kada počinju ozbiljni nasrtaji na ustavno-pravni poredak, cjelovitost zemlje i mir", zaključuju iz SDA.

Dodajmo još da stranke 'Trojke' u Sarajevu čine Socijaldemokratska parta BiH, Naša stranka te Narod i pravda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije