Izbori / Trojka o zajedničkom kandidatu za Predsjedništvo BiH

28. 09. 2021. u 12:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Edin Forto, predsjednik Naše stranke; Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, i Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, održali su jučer prvi sastanak povodom nastupa koalicije koju čine njihove stranke na predstojećim izborima u oktobru 2022.

S obzirom na iskustvo vlasti koju ove tri stranke obnašaju u Kantonu Sarajevo, smatraju da je programski pristup koaliranju i na sljedećim izborima najbolji politički model koji se može ponuditi građanima.

Aktivno slušati građane i na osnovu toga kreirati programe i mjere koje ćemo kao vlast preduzeti najpošteniji je odnos prema biračima. Za građane on je vrlo mjerljiv. U svakom trenutku mogu znati šta smo uradili. Za nas, kao političare, vrlo je uvjerljiv. Pokazuje našu upućenost u svakodnevni život građana i politici vraća dostojanstvo i svrhu. Sve drugo je otuđenost. Ili spisak lijepih želja bez realnog pokrića da budu ostvarene u razumnom roku ili, još gore, manipuliranje ratnim i egzstencijalnim traumama građana“, poručeno je u ime Trojke.

Do 15.  oktobra bit će formirani timovi za izradu programa na svim nivoima vlasti.

Razgovarano je i o zajedničkom kandidatu za Predsjedništvo BiH. Dogovoren je profil kandidata kakav bi bio poželjan svim članovima koalicije:

Stranački neutralna, ali po integritetu jaka osoba bi donijela pobjedu u utrci za Predsjedništvo“, rečeno je na sastanku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (13)