SDA traži izmjene Ustava FBiH: Na sastanak pozvali HDZ i SDP

13
Radiosarajevo.ba
SDA traži izmjene Ustava FBiH: Na sastanak pozvali HDZ i SDP
FOTO: Radiosarajevo.ba / SDA

"Nakon što je istekao rok za formiranje Vlade Federacije, Kolegij SDA traži od predsjednika Ustavne komisije Predstavničkog doma Parlamenta FBiH da hitno sazove sjednicu i pristupi implementaciji Zaključka Predstavničkog doma", saopćeno je nakon današnje sjednice Kolegija ove stranke.

"Zaključkom se obavezuje Ustavna komisija Parlamenta FBiH da u roku od 15 dana predloži izmjene Ustava FBiH koje bi omogućile trajno rješenje za implementaciju izbornih rezultata.

Istovremeno, Kolegij SDA poziva rukovodstvo FBiH da organizuju sastanak na koji će pozvati predsjednike stranaka iz kojih dolaze članovi rukovodstva FBiH (SDA, HDZBiH i SDP) kako bi se riješilo pitanje imenovanja Vlade FBiH", navodi se.

Naučnici upozoravaju: Na Balkanu slijedi 'pakao' - ne piše se dobro ni ovim zemljama

Naučnici upozoravaju: Na Balkanu slijedi 'pakao' - ne piše se dobro ni ovim zemljama

Uputili su poruku visokom predstavniku Christianu Schmidtu kojeg pozivaju da ne nameće odluke koje su protivne zvaničnim odlukama Parlamenta FBiH.

"Pozivamo Visokog predstavnika Christiana Schmidta da ne donosi odluke koje su protivne zvaničnim odlukama Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Podsjećamo da je Predstavnički dom Parlamenta FBiH na sjednici održanoj 6. aprila 2023. godine usvojio Deklaraciju o neprihvatanju najavljenog prijedloga OHR-a za izmjene Ustava FBiH i drugih zakonskih ili podzakonskih akata s ciljem produbljenja etničkih podjela i diskriminacije kroz izborni proces", saopćeno je iz SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije