SDA: S Konakovićevom Trojkom dobili smo krvave gradske ulice kojima vladaju bande

19
Radiosarajevo.ba
SDA: S Konakovićevom Trojkom dobili smo krvave gradske ulice kojima vladaju bande
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Haris Zahiragić

Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo uputio je danas saopćenje za javnost kao reakciju na današnju izjavu Elmedina Konakovića, čelnika Naroda i pravde.

"Konakovićeva izjava da 'SDA više nikada neće vladati Sarajevom' odražava suštinu njegovog političkog života. On je osnovao stranku, a onda okupio neopravdano ambiciozne nezadovoljnike, kako bi vodio lične obračune i hranio vlastite antagonizme.

Pri tome je građane učinio taocima te prizemne politike, urušavajući vitalne funkcije Kantona Sarajevo što je kulminiralo opštom nesigurnošću u mandatu njegovog ministra policije Admira Katice", smatraju u Klubu SDA, te ističu:

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

"S Konakovićevom 'Trojkom' dobili smo prljave i krvave gradske ulice kojima vladaju bande, a ne njegovi ministri i direktori. Njegova vlast Sarajevo je učinila poprištem jezivih izvještaja o ubistvima, bombaškim napadima, otmicama i paljevinama.

Pompezno su se razmetali s 300 mjera, a danas premijer Forto nije spreman odgovoriti ni na novinarska pitanja, a kamoli poboljšati sigurnost glavnog grada. Konaković umišlja da gospodari izbornom voljom građana, pa sebi i svojim satelitima već rezerviše nove mandate. Korumpirana i bahata vlast koja izmisli radno mjesto za osvježavanje prostora, otvaranje vrata i prozora nije dugog vijeka, zato je Konaković prerano produžio svoju budžetsku karijeru."

Uporedo s gnjevom građana, nastavili su, "raste i raspoloženje za smjenu sarajevske Trojke, "pa vlasnik te koalicije već predosjeća tuzlanski scenarij":

"SDA prati krizu vlasti u Kantonu Sarajevo i priprema odgovor na nezapamćenu anarhiju, ne 'da vlada' kako to kaže Konaković, već da građane Kantona Sarajevo oslobodi terora koji nad njima provodi Facebook vlada."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije