Saopćenje / SDA poručila opoziciji: Nekada su na KCUS-u rasli dugovi, a sada raste profit

28. 01. 2020. u 16:00:00 Fena

Shares: 1990

Klub zastupnika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH saopćio je da osuđuje "pokušaje dijela opozicionih zastupnika da skupljaju političke poene napadajući menadžment Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu".

"Potpuno je neozbiljno da zastupnici SDP-a i Naše stranke pokušavaju kritikovati KCUS, a istovremeno priznaju – kako sami kažu – 'šokantan rast profita na KCUS-u'. Nekada su na KCUS-u rasli dugovi, a sada raste profit. Da se kakvim nesretnim slučajem, na KCUS-u i dalje pitaju arogantne neznalice iz opozicije, ova zdravstvena ustanova bi grcala u dugovima", istakli su iz Kluba SDA.

Smatraju da je neupitna činjenica da je "KCUS u proteklom periodu ostvario značajne iskorake, kada je u pitanju poslovanje", te ih žalosti da se "isključivo zbog političkih motiva stalno napada na ustanovu koja funkcioniše uspješno i u korist svojih korisnika - pacijenata".

"Što se tiče njihovih izjava o tome da se neko "igra procedurama" u kontekstu sjednice o zdravstvu, poruka im je samo da se niko neće igrati Parlamentom, a procedure se moraju poštovati. Nikome neće biti dopušteno da Parlament koristi kao stranačku tribinu", saopćio je poslanički Klub SDA.  

Mašić: Menadžment KCUS-a će morati položiti račun građanima

Povodom odgađanja tematske sjednice Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine o stanju u zdravstvu s prijedlogom mjera i stanju na Kliničkom centru Univerzitita u Sarajevu, na konferenciji za medije govorili su predstavnici Naše stranke, SDP BiH, A-SDA, Narod i pravde, Nezavisnog bloka.

KOMENTARI (12)