SDA: Objavljen spisak osoba koje su izbrisane iz članstva stranke

Fena
SDA: Objavljen spisak osoba koje su izbrisane iz članstva stranke
Žurnal / Ilustracija
Stranka demokratske akcije podsjeća da je Predsjedništvo SDA na sjednici održanoj 24. juna ove godine donijelo zaključak da članovi SDA koji su se na ovim izborima prijavili kao nezavisni kandidati, po Statutu prestaju biti članovi Stranke.

Predsjedništvo SDA je zatražilo od njihovih matičnih općinskih organizacija da ih brišu iz evidencije članstva SDA. Svi kadrovi Stranke dužni su da poštuju i provode odluke organa SDA.

Kako je potvrđeno iz SDA, Amra Babić (Visoko), Fuad Kasumović (Zenica) i Sead Džafić (Kalesija) su se prijavili kao nezavisni kandidati za predstojeće izbore i samim tim su prestali biti članovi SDA.

Također, Općinski odbor SDA Bužim iz svog članstva brisao je Ramiza Kišmetovića, Remziju Pajalića, Admira Begovića, Amira Sijamhodžića, Emira Cinca, Arifa Cinca, Samira Hajrudinovića, Ibrahima Dizdarevića, Bajru Handanovića i Abida Durakovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije