SDA objavila prve informacije: Pogledajte u kojim gradovima vode

H. A., E. H.
SDA objavila prve informacije: Pogledajte u kojim gradovima vode
Danas, u 19 sati, biračka mjesta u Bosni i Hercegovini su zatvorena, a glasanje na lokalnim izborima okončano.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba nalazi se večeras u štabu Stranke demokratske akcije (SDA), gdje već objavljuju prve nezvanične informacije.

U našoj fotogaleriji možete pogledati šta se prikazuje u njihovom štabu: u gradovima označenim zelenom bojom ova stranka vodi, gdje je sivo informacija nema još uvijek, a crveno – navodno – znači da vode druge stranke.

„Prvi podaci su da ćemo u Zenici osvojiti, Novo Sarajevo također smo u vodstvu. Preko naše mreže saznali smo da ćemo osvojiti u Sanskom Mostu, Banovićima i slično“, izjavio je Halid Genjac.

Komentirao je i incident u Stocu te ustvrdio kako je predsjednik Općinske izborne komisije kršio Izborni zakon: „Bila su dozvoljena glasanja bez identifikacionih dokumenata na neurednim mjestima. Onda je prijavljeno i da je predsjednik zamijenio članove odbora ne njihovim zamjenicima kako zakon nalaže nego drugim ljudima, koje je mogao naći i na ulici. Možemo reći da je predsjednik OIK-a uništio izborni proces u Stocu.“

Amir Zukić je u tom kontekstu kazao da nemaju informacija da je Kaplan priveden.

Dodao je da, što se tiče Srebrenice, „tamo je tijesna utrka i mi očekujemo pobjedu Durakovića.“

„Želim se zahvaliti svima što su ispunili svoju dužnost. Izbori su prošli uglavnom u miru, bez incidenata osim u Stocu. Prvi rezultati ukazuju da će se SDA potvrditi kao najjača stranka u BiH i nadamo se velikom broju osvojenih mjesta. Već imamo nekoliko obrađenih rezultata i možemo najaviti veliku pobjedu načelnika u Zenici, a i u Centru u Sarajevu dobro stojimo“, rekao je Genjac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije