Izetbegović: Masovno izađite na birališta

Anadolija
Izetbegović: Masovno izađite na birališta
Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH ispuno je danas, uz prisustvo supruge Sebije, svoju građansku dužnost i to na biračkom mjestu u OŠ "Nafija Sarajlić" u Sarajevu.

Izetbegovićev dolazak na biračko mjesto očekivali su brojni mediji, koji su potom zabilježili njegovo glasanje i njegove izjave, prenosi Anadolija.

"Osjećam se dobro, malo umorno, intenzivna je bila kampanja proteklih dana, optimističan sam. Mislim da su bolji dan već nastupili, osnovni pokazatelji na to ukazuju, kada su u pitanju reformski procesi, vidi se svjetlo na kraju tunela", rekao je Izetbegović.

Pozvao je sve građane BiH da izađu na lokalne izbore.

"Moja poruka je da izađu, naravno, da iskoriste svoje pravo, da masovno izađu na birališta i da glasaju u sladu sa svojom savješću i svojim izborom", poručio je Izetbegović.

Inače, otvaranjem 5.469 biračkih mjesta jutros u sedam sati počeli su sedmi lokalni izbori u Bosni i Hercegovini od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i četvrti koje provodi Centralna izborna komisija.

Na današnjim lokalnim izborima pravo glasa ima 3.263.906 birača upisanih u Centralni birački spisak. Svi oni će moći glasati uz pokazivanje jednog od važećih identifikacionih dokumenata.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije