SDA o smjeni Podžića: Nepotrebno politiziranje, glasat ćemo protiv

3
Radiosarajevo.ba
SDA o smjeni Podžića: Nepotrebno politiziranje, glasat ćemo protiv
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sifet Podžić (arhiv)

SDA će u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH glasati protiv smjene ministra odbrane BiH Sifeta Podžića, kada god da zahtjev predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije bude na dnevnom redu, saopćeno je danas iz ove stranke.

Kako navode, za smjenu ne postoji nijedan razlog.

"Tegeltijin zahtjev je nepotrebno politiziranje. Da je tako, svjedoči činjenica da je zahtjev za smjenu ministra Podžića upućen Parlamentu od strane onih koji su blokirali rad tog istog Parlamenta.

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

Saznajemo: Bruno Akrapović uskoro bivši na Grbavici

Umjesto što energiju troši na provođenje destruktivne politike stranačkog šefa Milorada Dodika, Tegeltija, kao i svi ostali izabrani i imenovani zvaničnici, konačno bi trebali da počnu raditi svoj dobro plaćeni posao u skladu sa Ustavom i zakonom", navodi se u saopćenju SDA.

Podsjetimo, Tegeltija je danas donio odluku o smjeni ministra odbrane Podžića te je, između ostalog, poručio:

"Predsjedavajući Vijeća ministara, koji je odgovoran za usklađivanje ustavnih odnosa Savjeta ministara sa radom Predsjedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH, entitetima i Brčko distriktom, kao i za usklađivanje rada Savjeta ministara, ovu odluku je donio nakon što je ministar Podžić prekršio Zakon o odbrani BiH u načinu rada i odlučivanja i jednostranim potezima narušio vladavinu prava i unutrašnje povjerenje, te diplomatske odnose i inostranu saradnju", navodi se u saopćenju.

Odluka o smjenu upućena je u Parlament BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije