Reakcije / Komšić o Tegeltijinoj odluci da "smjeni ministra Podžića"

05. 10. 2021. u 17:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić oglasio se povodom odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije da smijeni ministra odbrane naše zemlje Sifeta Podižća.

Tegeltija je, podsjetimo, navedenu odluku poslao Parlamentu BiH koji treba odlučiti o tome.

"Zastupnici Demokratske fronte glasati će protiv zahtjeva za smjenom ministra Podžića", kazao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, Tegeltija je saopćio da je odluku o smjeni Podžića donio nakon što je ministar Podžić, kao tvrdi, "prekršio Zakon o odbrani BiH u načinu rada i odlučivanja i jednostranim potezima narušio vladavinu prava i unutrašnje povjerenje, te diplomatske odnose i inostranu saradnju".

Podsjetimo da je Tegeltija uputio ranije pismo ministru odbrane sa zahtjevom da stavi van snage Odluku o realizaciji mjera i aktivnosti na organizaciji vojne vježbe Manjača 21 - čime se odgodila vojna vježba koju su planirale OS BiH i Vojska Srbije na Manjači.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (7)