Komšić o Tegeltijinoj odluci da "smjeni ministra Podžića"

7
Radiosarajevo.ba
Komšić o Tegeltijinoj odluci da "smjeni ministra Podžića"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić oglasio se povodom odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije da smijeni ministra odbrane naše zemlje Sifeta Podižća.

Tegeltija je, podsjetimo, navedenu odluku poslao Parlamentu BiH koji treba odlučiti o tome.

"Zastupnici Demokratske fronte glasati će protiv zahtjeva za smjenom ministra Podžića", kazao je Komšić za Radiosarajevo.ba.

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Podsjetimo, Tegeltija je saopćio da je odluku o smjeni Podžića donio nakon što je ministar Podžić, kao tvrdi, "prekršio Zakon o odbrani BiH u načinu rada i odlučivanja i jednostranim potezima narušio vladavinu prava i unutrašnje povjerenje, te diplomatske odnose i inostranu saradnju".

Podsjetimo da je Tegeltija uputio ranije pismo ministru odbrane sa zahtjevom da stavi van snage Odluku o realizaciji mjera i aktivnosti na organizaciji vojne vježbe Manjača 21 - čime se odgodila vojna vježba koju su planirale OS BiH i Vojska Srbije na Manjači.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije