Tegeltija donio odluku o smjeni Podžića i uputio je u Parlament BiH

5
Radiosarajevo.ba
Tegeltija donio odluku o smjeni Podžića i uputio je u Parlament BiH
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Zoran Tegeltija

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija donio je danas odluku o smjeni ministra odbrane Sifeta Podžića.

"Predsjedavajući Vijeća ministara, koji je odgovoran za usklađivanje ustavnih odnosa Savjeta ministara sa radom Predsjedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH, entitetima i Brčko distriktom, kao i za usklađivanje rada Savjeta ministara, ovu odluku je donio nakon što je ministar Podžić prekršio Zakon o odbrani BiH u načinu rada i odlučivanja i jednostranim potezima narušio vladavinu prava i unutrašnje povjerenje, te diplomatske odnose i inostranu saradnju", navodi se u saopćenju.

Odluku o smjeni ministra odbrane, Tegeltija je uputio u Parlamentarnu skupštinu BiH.

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Podsjetimo da je Tegeltija uputio ranije pismo ministru odbrane sa zahtjevom da stavi van snage Odluku o realizaciji mjera i aktivnosti na organizaciji vojne vježbe Manjača 21 - čime se odgodila vojna vježba koju su planirale OS BiH i Vojska Srbije na Manjači.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović oglasili su se danas putem zajedničkog saopćenja u kojem ističu da je Odluka o odgađanju vojne vježbe između Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srbije opravdana.

"Odluka o odgađanju vojne vježbe između Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srbije razumna je i opravdana, ako se ima u vidu trenutna pogoršana epidemiološka situacija", navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije