Reakcija / "SDA, HDZ i SNSD zajedno žele ukinuti Titovu ulicu u bh. gradu"

01. 04. 2022. u 14:51:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Općinska organizacija SDP Odžak osuđuje Nacrt odluke o preimenovanju Titove ulice u Odžaku, koja je donesena na nedavno održanoj desetoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Odžak.

"Članovi Općinskog vijeća koji dolaze iz SDA, HDZ i SNSD su natpolovičnom većinom glasova usvojili prijedlog o preimenovanju Titove ulice.

Prema ovom prijedlogu Titova ulica bi se zvanično podijelila na tri dijela sa zasebnim nazivima, a bitno je napomenuti da je donesena i odluka kojom se javna rasprava po ovom pitanju sa zakonskih 30 dana, smanjuje na samo osam dana.

Uzimajući u obzir da je nacrt odluke donesen uz nepravilnosti u radu i nepoštivanje propisanih općinskih akata od strane Komisije koja se bavi ovim pitanjem, te uzimajući u obzir bespotrebnu hitnost i izraženu netransparentnost, vijećnici SDP-a Odžak su bili protiv ove odluke.

Službeni stav OO SDP Odžak je da se ovdje ne radi o nikakvoj urbanističkoj, nego političkoj inicijativi, kojom se ne rješava dugogodišnji problem neimenovanih i neobilježenih ulica, nego je krajnja intencija bila ukidanje imena Titove ulice.

Ono što je ohrabrujuće da se na već započetim javnim raspravama po ovom pitanju odazvao veliki broj građana mjesnih zajednica iz spomenute ulice, koji su već izrazili neslaganje sa promjenom naziva Titove ulice.

SDP Odžak će do kraja ove nelegalne sage biti protiv izmjena naziva Titove ulice, te smo građanima Odžaka na usluzi kako bi ovo pitanje što prije riješili i ostavili naziv ulice kakav jeste", navodi se u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (27)