Drama na sjednici: SBB zatražio smjenu ministra Drljače

O. K.
Drama na sjednici: SBB zatražio smjenu ministra Drljače
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Tematska sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH

Klub poslanika SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH zatražio je danas smjenu Veska Drljače, ministra rada i socijalne politike FBiH. 

Drljača je, inače, kadar ove stranke

U toku zastupničke rasprave, predsjednica kluba SBB-a Azra Hadžić-Bećirspahić kazala je kako njena stranka traži smjenu ministra rada i socijalne politike, Veska Drljače.

"Mi se danas nalazimo u nezavidnoj situaciji zbog našeg ministra Veska Drljače i direktora Redžepa Salića. Osjećam se i sama odgovorna za ovu situaciju, i mogu vam reći da je Redžep Salić bio u pravu", kazala je Bećirspahić.

Govorila je i o tome kako su stolari u Zavodu koristili resurse Zavoda kako bi izrađivali krevete i stolariju za uposlenike Zavoda, a preko odobrenja direktora Jasmina Ćerimagića.

U ime kluba SBB-a kazala je da je Salić za njih heroj, jer je iznio sav kriminal.

"Smatramo ministre da iz moralnih razloga trebate podnijeti ostavku", dodala je.

U toku je tematska sjednica Predstavničkog doma posvećena stanju u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, te još četiri ustanove ovog tipa. 

Zakazana je nakon što je zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić objavila jezive fotografije na kojima se vidi da su štićenici zavoda u Pazariću zavezani za radijator, krevete... 

Prethodno je i, sada već bivši, direktor Zavoda Redžep Salić javno ukazao na nezakonitosti i finansijski kriminal koji je zatekao. 

Salić je također prije nekoliko dana kazao za Radiosarajevo.ba da Drljaču treba smijeniti i da direktno krije kriminal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije