Salić: Ministar Drljača mora biti smijenjen, on direktno krije kriminal

E. H.
Salić: Ministar Drljača mora biti smijenjen, on direktno krije kriminal
FOTO: Radiosarajevo.ba / Redžep Salić

Povodom aktuelnih dešavanja u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić danas u zgradi Parlamenta Federacije BiH javnosti se obratio direktor Zavoda Pazarić Redžep Salić.

Federalni parlamentarci sutra će raspravljati o stanju u Zavodu Pazarić

Kako je najavio ovom prilikom zatražit će pomoć da se Zavod u Pazariću "očisti od parazita i kriminalaca koji su direktno učestvovali u pljački Zavoda, a trenutno su u upravljačkim strukturama u ovoj ustanovi".

Bivši direktor Zavoda Pazarić Redžep Salić kazao je da traži smjenu resornog ministra Veska Drljače.

"On je najodgovorniji za stanje u Zavodu. Neko je sakrivao prave podatke u Ministarstvu. Natjerao me je da šutim na Vladi FBiH. Da nisam progovorio na Parlamentu FBiH. Imam informacije da su i Drljači su renovirali kupatilo od novca Zavoda. Zaposlenici nadljudskim naporima čuvaju one jetime u Zavodu, a on direktno krije kriminal", istakao je Salić.

Moja smjena ne znači ništa, dodao je on.

"Šest mjeseci se borim sa kriminalnom organizacijom u Zavodu Pazarić. Ko je mene zaštitio? Da nije medija ne možete zamisliti šta bi bilo da mnom. Tražite od Ministarstva gdje je nestao novac koji su oni dali. To je on. Drljača gura mene u svađu sa Upravnim odborom. On je kriv za sve i sad oni traže da mi novcem Pazarića prekrivamo njihov kriminal koji je otkrila Porezna uprava FBiH. To je taj PDV koji se od nas traži", pojasnio je Salić.

Prema njegovim riječima novac je otišao u privatne džepove.

"Inspekcije koje su bile oduševljene su radom naših uposlenika. A one slike koje smo vidjeli naravno da osuđujemo, ali one su nastale prije mog mandata. Molim Vas ostanite uz djecu i zaposlenike Zavoda. Najveći kriminal je napravljen u mandatu ministra Drljače. Pročitao sam na nekom portalu da je i njemu (Drljači, op.a.) renovirano kupatilo", zaključio je Salić.

Naglasio je i da će stajati uz djecu iz Pazarića dok je živ.

"Ovo je bila moja životna misija", zaključio je na kraju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije