Šarović povodom najava iz Brisela: Po svaku cijenu moramo spriječiti sankcije RS

8
Fena
Šarović povodom najava iz Brisela: Po svaku cijenu moramo spriječiti sankcije RS
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Mirko Šarović

Najavom iz Brisela da vlasti EU razmatraju zabranu putovanja i druge sankcije RS pokazala je da se nažalost obistinjuju naši strahovi da će politika SNSD-a dovesti u izolaciju cijelu RS, poručio je danas Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

„Ne smijemo dozvoliti i po svaku cijenu moramo spriječiti sankcije RS, sprječavanje kretanja, gubitak investicija i sve druge sankcije koje su sada na stolu EU",  kazao je Šarović.

On je istakao da je Milorad Dodik i SNSD, svojom neodgovornom politikom usmjerenom na manipulisanje patriotizmom Srba u RS, kao jedinim preostalim adutom u pokušaju dobijanja izbora, ugrozio sve stanovnike RS i njihovu budućnost.

Generali BiH: U ratu smo bili na strani zapadnih vrijednosti, tako smo i danas za EU i NATO

Generali BiH: U ratu smo bili na strani zapadnih vrijednosti, tako smo i danas za EU i NATO

„U okolnostima svakodnevnih poskupljenja osnovnih životnih namirnica i sve težeg preživljavanja stanovništva, umjesto ozbiljnih mjera ekonomske politike kojima bi se ovo stanje koliko-toliko popravilo, dovedeni smo u opasnost opšte izolacije koja bi bila pogubna po realni sektor i sve zaposlene, a time i sve stanovnike RS", poručio je Šarović.

On kaže da smo svi mi postali smo taoci pogubne politike SNSD-a i njihove grčevite borbe da po svaku cijenu zadrži vlast.

RS je bukvalno stavljena pod hipoteku politike Milorada Dodika. Ako zaista misli dobro svom narodu ovo je trenutak da se on povuče iz politike, da preuzme ličnu odgovornost za nakaradne političke poteze koje je povlačio, i time pokuša da poštedi Srbe u Republici Srpskoj stigme koju nam je donijela njegova grčevita borba da zadrži vlast po svaku cijenu", zaključio je Šarović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije