Šarović o nekretninama u Beogradu: Nije šest, nego dvije

5
Radiosarajevo.ba
Šarović o nekretninama u Beogradu: Nije šest, nego dvije
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Mirko Šarović

Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (BiH), reagirao je nakon što je objavljeno da sa suprugom Stojankom ima dva stana, kuću i tri parcele u Beogradu.

"Medijski naslov o tome da u Srbiji imam šest nekretnina je uglavnom netačan! Istina je da u Srbiji moja supruga i ja imamo dvije nekretnine. Nemam nikakav problem i potpuno sam otvoren da dokažem njihovo porijeklo ako treba", naveo je na Facebooku Šarović.

Podsjetimo, Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) objavio je ovu informaciju.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Ove nekretnine su stekli od 1997. do 2008. godine. Šarović ih nikada nije navodio u imovinskim kartonima, iako ih je prema važećim propisima bio dužan prijaviti.

Imao je četiri puta priliku to uraditi: 2002. godine kada je bio član Predsjedništva BiH, 2012. i 2015. kada je imenovan za državnog ministra spoljne trgovine i 2018. kao poslanik u Državnom parlamentu.

Ukoliko je i tačna tvrdnja Šarovića, postavlja se pitanje zašto nije prijavio spomenute dvije nekretnine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije