Mirko Šarović: Treba zabraniti dolazak na posao helikopterom

1
Radiosarajevo.ba
Mirko Šarović: Treba zabraniti dolazak na posao helikopterom
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Mirko Šarović

Nakon sastanka sa Josepom Borrellom, oglasili su se predstavnici političke opozicije u BiH.

Prvi među novinare je izašao predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

On je kazao da neće biti finansijskih projekata za RS, ako se situacija ne popravi.

Radončić: 'Bakir Izetbegović brani Novalića zbog Sebije'

Radončić: 'Bakir Izetbegović brani Novalića zbog Sebije'

“Jasno smo čuli da neće biti finanijskih projekata za Republiku Srpsku. Ako se situacija ne popravi, to će osjetiti građani. Tokom sastanka bilo je govora o povratak u institiucije. Na to sam jasno rekao da bi nas reformski zakoni koji su iz 14 priroriteta mogli okupiti. Kao i odluke koje će da pomognu stanovništvu u ova teška vremena. Odluke koje će zaustaviti trošenje novca, kupovinu autmobila, javne nabavke, dolazak na posao helikopterom... To je ono što bi se trebalo zabraniti, da bi se novac preusmjerio tamo gdje treba“, kazao je Šarović.

Podvukao je da ga je iznenadila zbunjenost Josepa Borrella.

Nisam siguran da je Borrell razumio gdje je došao. Potpuno je zbunjen u nekim stvarima. Oni koji vode BiH u zadnje tri godine s njima nema nikakvog napretka i šansa. Borrell očito nije shvatio da će ga ovi sa kojima razgovara prevariti i slagati“, dodao je Šarović.

Kasnije su novinarima govorili Fahrudin Radončić, Nermin Nikšić i Edin Forto, a njihove izjave možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije