Pogledajte dolazak Dodika, Izetbegovića i Čovića na sastanak sa Borrellom

14
Radiosarajevo.ba
Pogledajte dolazak Dodika, Izetbegovića i Čovića na sastanak sa Borrellom
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

Visoki predstavnik Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell nakon posjete Butmiru gdje je održana i ceremonija postrojavanja vojnika, stigao je u zgradu delegacije Europske unije. 

U zgradu Delegacije Evropske unije stigli su lideri političkih stranaka, među njima i Bakir Izetbegović, lider SDA, Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH ali i Dragan Čović, lider HDZ-a BiH.

Kako je planirano predsjednici stranaka iz FBiH i RS održat će sastanak s Josepom Borrellom, visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnost politiku.

Jake policijske snage na ulicama Sarajeva povodom obilježavanja "Dobrovoljačke"

Jake policijske snage na ulicama Sarajeva povodom obilježavanja "Dobrovoljačke"

Kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba s lica mjesta do sada su stigli i lideri drugih stranaka, među njima i Mirko Šarović (SDS), Edin Forto (Naša stranka), Fahrudin Radončić (SBB), Elmedin Konaković (NiP). 

Dodik, Čović i Izetbegović nisu djelovali raspoloženo, žurno su ušli u zgradu Delegacije EU. 

Prije dolaska naših zvaničnika u zgradu Delegacije EU stigao je Josep Borrell u pratnji Johana Sattlera. 

Podsjećamo, Borrell je u Butmiru naglasio kako se ljudi u BiH trebaju osjećati sigurno.

"U ovom ključnom trenutku i izuzetno važnom momentu kada su u BiH stigle snage EUFOR-a, osnažili smo dodatno svoje prisustvo i ovim putem još jednom uvjeravam građane BiH na naše snažno opredjeljenje na mir, stabilnost i sigurnost države Bosne i Hercegovine", istakao je Borrel. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije