Radončić, Nikšić i Forto nakon susreta sa Borrellom: Ovo su prve izjave

3
Radiosarajevo.ba
Radončić, Nikšić i Forto nakon susreta sa Borrellom: Ovo su prve izjave
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić ispred zgrade delegacije EU

Visoki predstavnik Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell nakon posjete Butmiru, gdje je održana i ceremonija postrojavanja vojnika, stigao je u zgradu delegacije Europske unije.

U zgradu Delegacije EU stigli su lideri političkih stranaka, među njima i Bakir Izetbegović, lider SDA, Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH ali i Dragan Čović, lider HDZ-a BiH.

Nešto ranije i predstavnici opozicije su razgovarali su sa Borrellom. 

Fahrudin Radončić, lider SBB-a

“Poruke su onakve kakve smo i očekivali - da će Europska unija posvetiti više pažnje na BiH i da ćemo imati jednu blagonaklonost, još energičniju i da se moraju riješiti strateška pitanja, izmjene izbornog zakona, normalizacija odnosa hrvatsko-bošnjačkih i drugih“, kazao je Radončić.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH

"Imali smo priliku čuti gospodina Borrella koji je rekao da od nas očekuje da radimo na stabilnosti. Trebamo stvoriti uslove da imamo fer i poštene izbore. Očekujem podršku da BiH dobije kandidatski status", kazao je Nikšić.

Rekao je i da je BiH jedna od rijetkih, ako ne i jedina zemlja na svijetu u kojoj državnik zajedno sa Lukašenkom podržava Putina.

“Naravno da se to reflektuje i na BiH i sa takvim ljudima se mora naći rješenje u skladu sa evropskim standardima“, ddoao je Nikšić.

Edin Forto, lider Naše stranke.

"Dom naroda je mjesto gdje se blokira država. Podsjetio sam da izmjene Izbornog zakona ne moraju biti dio ovih pregovora. Učestvovat ćemo u tom dijelu pregovora", podvukao je Forto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije