Šarović: Dodik je krenuo u avanturističke pohode da bi ostao na vlasti

3
Radiosarajevo.ba
Šarović: Dodik je krenuo u avanturističke pohode da bi ostao na vlasti
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dodik/ Šarović

Milorad Dodik, a na šta smo i ukazivali, doveo je RS u tešku situaciju, a očito i Srbiju, čiji predsjednik Aleksandar Vučić uz sve probleme i izazove koji stoje pred našom maticom mora da rješava krizu koju je Dodik zakuhao u BiH i ugrozio RS i njene institucije, istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke komentarišući poruke sa sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Beogradu.

"Posljednjih mjeseci, a to smo činili i ranije, upozoravali smo Dodika da politika konflikta koju on provodi RS vodi u ambis i da iz kriza koje se produkuju RS izlazi sve slabija i sa sve više neprijatelja", ponovio je Šarović.

On je poručio da su iz SDS-a vrlo jasno i to jezikom razuma upozoravali Dodika da se kocka sa entitetom RS i njenim institucijama, koje on uništava, zloupotrebljavajući i zakonodavnu i izvršnu vlast i u RS i BiH.

"Jedan od aktera posljednje krize u BiH je i Milorad Dodik, koji je krenuo u avanturističke pohode samo da bi opstao na vlasti i sačuvao svoj prljavi kapital ne vodeći računa ni o RS, ni o srpskom narodu, a kamoli o Srbiji. Njegovo lažno srbovanje i lažni patriotizam za rezultat ima sve siromašniju RS i njene građane, koja posljednjih godina opstaje na dužničkim kreditima i finansijskoj pomoći bratske Srbije", poručio je Šarović.

Zato Dodik, kaže predsjednik SDS-a, mora odgovarati ne samo za korupcionaške i kriminalne radnje nego i za sve avanturističke poteze, koji su RS doveli u situaciju da se o njoj u svijetu piše kao remetilačkom faktoru i generatoru krize ne samo u BiH nego u regionu.

"Naša poruka Dodiku jeste da on nije RS i što prije ode s političke scene to bolje i RS i srpskom narodu", zaključio je Šarović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije