Šarović: Upozoravali smo da se ovo može desiti i da je neodgovorno otvarati rat

3
Fena
Šarović: Upozoravali smo da se ovo može desiti i da je neodgovorno otvarati rat
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Mirko Šarović, predsjednik SDS-a

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) i poslanik te stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirko Šarović kaže da je principijelno SDS protiv bilo kakvih sankcija i u tome se nije mijenjala njihova politika.

"Ne znamo još detalje na šta se sve sankcije odnose, što je najvažnije u cijelom tom procesu. Upozoravali smo ranije da se ovo može desiti i da je neodgovorno otvarati rat sa cijelim svijetom i dovoditi u opasnost i entitet RS te od nje praviti svjetski slučaj" kazao je Šarović Feni.

Vlada Sjedinjenih Američkih Država nametnula je članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku i Alternativnoj televiziji, mediju koji je pod njegovom kontrolom, sankcije zbog njihovog koruptivnog djelovanja i kontinuiranih nastojanja da se ugrozi stabilnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Ured za kontrolu imovine u inostranstvu (OFAC) Ministarstva finansija SAD uvrstio je na svoju listu Dodika kao i Alternativnu televiziju iz Banje Luke, što je odgovor na Dodikove koruptivne aktivnosti i stalne prijetnje stabilnosti i teritorijalnom integritetu BiH.

To je urađeno zbog destabilizirajućeg i koruptivnog djelovanja kojim Dodik podriva 26. godina napretka postignutog od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije