'Sarajevskom deklaracijom' formirana Parlamentarna mreža za slobodu vjeroispovijesti i uvjerenja JIE

2
Radiosarajevo.ba
'Sarajevskom deklaracijom' formirana Parlamentarna mreža za slobodu vjeroispovijesti i uvjerenja JIE
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Skup povodom pokretanja Parlamentarne mreže Jugoistočne Evrope za slobodu vjeroispovjesti i uvjerenja

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sabina Ćudić učestvuje na skupu povodom pokretanja Parlamentarne mreže Jugoistočne Evrope za slobodu vjeroispovjesti i uvjerenja (IPPFORB SEE), koji se danas i sutra, 19. i 20. januara, održava u Sarajevu.

Obraćajući se prisutnima u uvodnom dijelu skupa, zastupnica Ćudić je kazala da Parlamentarna mreža Jugoistočne Evrope za slobodu vjeroispovjesti i uvjerenja predstavlja mrežu parlamentaraca iz cijelog svijeta posvećenih borbi protiv vjerskog progona i unapređenju slobode vjeroispovijesti ili uvjerenja.

Istaknula je važnost potpisivanja Sarajevske deklaracije, kojom, kako je kazala, parlamentarci i predstavnici civilnog društva iz regije na simboličan način pokazuju posvećenost zaštiti i promoviranju slobode vjeroispovijesti ili uvjerenja kroz svoj rad i institucije, a s ciljem unapređenja zaštite ljudskih prava na nacionalnom, regionalnom i globalnom nivou.

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

Tokom događaja, na kojem učestvuje i direktorica IPPFORB-a Fernanda San Martin Carrasco, učesnici će također istraživati i raspravljati o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja, te razgovarati sa poslanicima o budućim aktivnostima ove Parlamentarne mreže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije